Toezicht Operatie Proces (TOP)

Toezicht Operatief Proces, vaak nog moeilijk

Uit de rapportage van de Inspectie voor de Gezondheids-zorg ‘Toezicht particuliere klinieken 2014: de schouders eronder’ blijkt dat het voor veel klinieken nog steeds moeilijk is de richtlijnen Toezicht Operatie Proces (TOP) correct en volledig toe te passen.
Het nut van het implementeren van de TOP-richtlijnen, voor het pre- per- en postoperatieve proces, moge duidelijke zijn: meer veiligheid voor de patiënt en cliënt!

Mensgerichte zorg realiseren met TOP?

Mensgerichte zorg gaat bij alles uit van de wens van de mens, de patiënt en cliënt centraal! Uit oogpunt van mensgerichte zorg is het duidelijk, de patiënt en cliënt willen zo veilig als mogelijk worden geopereerd. Alleen hierom al moeten we de veiligheid voor de patiënt en cliënt steeds verder verhogen.
Een van de meest effectieve manieren om de veiligheid te verhogen is het toepassen van Toezicht Operatief Proces op de verschillende fasen van het operatieve proces. Wellicht in het begin onwennig en moeilijk, maar binnen korte termijn ziet iedereen de positieve gevolgen, van raad van bestuur tot aan de vakgroep van medisch specialisten. Naast het verhogen van de veiligheid voor de patiënt en cliënt, is er meer winst te behalen. Door het toepassen van TOP neemt niet alleen de veiligheid toe maar nemen faalkosten af en nemen efficiency en imago toe.

Optimale veiligheid voor de patiënt en cliënt en een beter rendement voor de kliniek!

Wat ook niet onbelangrijk is, is dat de kliniek na het implementeren en juist en correct toepassen van Toezicht Operatief Proces op dat onderdeel in ieder geval geen onder toezichtstelling van IGZ oploopt.

Meer weten of direct assistentie bij het implementeren van Toezicht Operatief Proces binnen uw kliniek? Onze adviseurs komen vrijblijvend kennismaken om samen te bekijken wat we voor uw kliniek kunnen betekenen…